Badkamertrends 2021

badkamertrends 2021

Heeft de badkamer zijn beste tijd gehad? Of bent u net verhuisd en is de badkamer van uw nieuwe woning totaal niet naar uw smaak of een hopeloos verouderde uitstraling?

Wat u kunt doen om het weer tot een stijlvolle en levendige ruimte te krijgen, leest u in ons blog met de trends die we dit jaar veel tegenkomen.

Vrijstaande baden

Vroeger waste men zich altijd in een tobbe of een badkuip. Douchen was nog niet een bekend fenomeen en dus had ieder huis iets in de vorm van een bad. Deze stonden wel is op de meest willekeurige plekken.

Tegenwoordig komt dat vrijstaande bad weer terug. Door de diverse modellen hebben deze badkuipen een tijdloze uitstraling en zijn ze zowel in een hele moderne als een hele klassieke badkamer toe te passen.

Het creëert een fijn gevoel van wellness en is dus echt een trend! Echter is het helaas niet voor ieders badkamer mogelijk, omdat je toch wel goed de ruimte ervoor moet hebben.

Spiegels

De spiegels mogen steeds meer aanwezig zijn en sfeerbepalend. Door gebruikt te maken van diverse toepassing van ledverlichting en functies.

Zo is bijvoorbeeld directe verlichting aan de voorkant zeer handig voor de dames bij het doen van hun make-up of de man die zich aan het scheren is.

De verlichting van achter de spiegel geeft vooral sfeer en een bepaald strijklicht over de speciaal gekozen tegels! Felheid en warmte kunnen vaak ook nog eens ingesteld worden.

Naast de verlichting zijn de vorm en afwerking van de spiegel ook steeds meer details die meehelpen aan de sfeer. Denk hierbij aan zwarte of gouden omlijstingen die weer mooi matchen met de kleur van de kranen. Rond of organisch gevormde spiegels kunnen de ruimte een zachter of natuurlijker gevoel geven.

Tegels speciaal en bijzonder

De badkamer mag weer kleur hebben en dat is ook goed terug te zien in de tegelkeuze. Tussen de grote strakke tegels wordt steeds vaker een mix van speelse tegels toegevoegd. Een muur die een accent moet vormen in de badkamer en de aandacht mag trekken. De meest inspirerende samenstellingen komen voorbij. Tegeltjes met gewaagde kleuren typische voorbeelden zijn: groentinten, blauwtinten, roze of geel! Tegeltjes met een gebakken vorm, reliëf of voelbare structuur. Ook mogen ze best van kleur verschieten waardoor bijvoorbeeld een tegel aan de binnenkant lichter van kleur is dan aan de rand.

Het moet daarnaast ook in een speels patroon betegeld worden, hierbij is steeds vaker de visgraat een optie. Wildverband en halfsteens worden ook vaker toegepast.

Tegels: formaat

De keuze valt dit jaar steeds meer op echt grote tegels. Dat wil zeggen 60×60 begint het bij, maar vaker mag het nog groter dan dat! Denk aan 75×75, 80×80 of 120×120. Naast het esthetische voordeel van grote vlakken is er nog een ander bijkomend voordeel: Hoe groter de tegel hoe minder voegen en dus minder schoonmaak!

Planten

Terug naar de natuur, steeds vaker wordt dit voor de badkamer letterlijk genomen. Er moet plek zijn voor mooie echte planten die de badkamer een frisse en luxe uitstraling geven. Door bijvoorbeeld het bouwen van nisjes of het ophangen van wandschappen waar deze planten goed ingezet kunnen worden. Door stijlvolle nisjes te maken met een ingebouwd spotje of een RVS inzet nis in de kleur van de kranen. Daarnaast mooie wandboxen van hout die ruimte bieden om diverse spullen of dus planten in te zetten.

Meer trends ontdekken of in het echt bewonderen? Dat kan in bijvoorbeeld de showrooms van Destudio Keukens en Badkamers in Den Haag of Katwijk.