Badkamertrends 2022

Dansani badkamermeubel

2022 welke nieuwe badkamertrends en opvallende dingen gaan we zien?

Aardse kleuren en tinten

Waar we in voorafgaande jaren toch vooral de focus op grijs en grijstinten zagen (beton of cement look), komen nu de juist de aardse tinten meer en meer op. Deze kleuren, zoals bruin, zand, beige, groen en houtlook, in combinatie met een accenttegeltje die eruit moet springen. Dit kan dus een knalroze tegeltje of juist een zachtgroene zijn in een bepaalde vorm of specifiek tegelpatroon. Visgraat is hierin nog steeds geliefd, maar het mozaïek mag ook weer! Reliëf en decoratieve tegeltjes mogen weer de sfeer mee bepalen.

Wat betreft de grote vlakken blijven de grote tegels een doorzettende trend of een wand afgewerkt met stuc en waterwerende coating.

Natuurlijke materialen

Het luxe gevoel door en stijl door natuurlijke materialen te combineren in de badkamer. Zo blijft een echt eiken- of walnoothout wastafelmeubel een warmere uitstraling geven dan houtlook. Dit in combinatie met marmer of natuursteen geeft een geweldige uitstraling. Tevens is steeds vaker de keuze voor kranen in de koper, messing of nikkel afwerkingen. Dit geeft een prachtig geheel met alle natuurlijke materialen in de badkamer.

Speelse lijnen: symmetrisch en strakke rechte lijnen, dat hoeft niet per se meer. We zien graag wat sfeer terugkomen door meer te spelen met de vormen en maten. Asymmetrische samenstellingen zijn hierin een uitdrukking. Zo zijn de waskommen uit rivierstenen gehouwen al op zichzelf asymmetrisch. Dit komt ook voort uit de vraag naar natuurlijke materialen. Zo zijn ook spiegels in organische vormen erg in trek.

Daarnaast is ook het niet meer centreren van de waskom of de wasbak terug te zien. Helemaal links of rechts geeft een speels effect en creëert ruimte voor een afleg. Hier kunnen dan weer accessoires worden neergelegd die de sfeer afmaken.

Het Wellness gevoel thuis

Terug van een tijdje weggeweest: de whirlpool baden. Heerlijk ontspannen na een lange dag in je eigen whirlpool. De keuze om plek voor een bad als dit in te ruimen, komt weer vaker voor. Daarnaast een fijne regendouche in combinatie met een sunshower. Die zorgt voor een fijn gevoel op de huid en herstel van de spieren.

Duurzaam

De technologie heeft al veel duurzame ontwikkelingen opgebracht die ook steeds meer toegepast mogen worden. Met betrekking tot de badkamer (maar ook zeker voor andere delen van het huis) is de waterontharder een goed voorbeeld. Dit apparaat zorgt voor minder kalk in het water, waardoor de levensduur langer wordt van alle goederen in een badkamer. Maar denk hier bijvoorbeeld ook aan de kokend waterkraan in de keuken.

Kranen met sensor zodat er niet onnodig water verspeeld hoeft te worden.