Badkamer voor ouderen

badkamer voor ouderen

Uw badkamer voor ouderen geschikt maken kan gemakkelijk en snel. Het is voor ouderen belangrijk dat er geen opstapjes in de badkamer zijn. Daarnaast moeten er voldoende handgrepen zijn en is het belangrijk dat de vloer niet glad is. Ook kan een klapstoeltje in de douche voor ouderen bijzonder prettig zijn. Nu u weet wat er moet gebeuren om uw badkamer voor ouderen geschikt te maken kunt u hieronder verder lezen hoe u dat kan doen.

Geen opstap in uw badkamer

Voor ouderen kan het gevaarlijk zijn om een bad in te stappen. Daarom is een badkuip voor ouderen vaak niet aan te raden. Wilt u toch een badkuip? Dan kan een Kinedo Duo bad de oplossing zijn. Dit is een badkuip met een glazen deur. Door het deurtje eenvoudig te openen kunt u het bad instappen zonder hoge opstap. Zo kunt u toch van een heerlijk warm bad genieten maar u kunt ook gewoon van de douche gebruik maken. kortom, twee in één!

kinedo duo          Fiora gelijkvloers

Wilt u geen bad? Dan kan u er voor kiezen uw badkamer geheel gelijkvloers te houden. Fiora en Kinedo bieden douchebakken aan die u gelijk kan leggen met de vloer. Kiest u bijvoorbeeld voor een douchebak van leisteen in uw badkamer dan heeft u veel grip en voelt deze warm aan.

Handgrepen en zittend douchen

Voldoende handgrepen zijn belangrijk in een badkamer voor ouderen. Op deze manier is er voldoende steun als u slecht ter been bent of onzeker beweegt. Daarnaast kan een handgreep fijn zijn om omhoog te komen uit bad of vanaf het toilet. Met een zitje in uw doucheruimte kunt u er ook voor kiezen om zittend te douchen, zo kan u niet vallen en hoeft u zich ook niet in te spannen. Bent u opzoek naar een doucheruimte met een lage instap, zitje en voldoende handgrepen? Bekijk dan de douchecabines van Kinedo eens. Deze bevat alle benodigdheden en kan in één dag geplaatst worden.

Wilt u een veilige badkamer? Neem dan contact op met een van onze adviseurs voor een vrijblijvende offerte.