De badkamertrends van 2020: wat moet je weten

badmeubel en vrijstaand bad

Het mag allemaal weer! Springende kleuren voor de meubels of de kranen en opvallend tegelwerk in allerlei kleuren en van verschillende afmetingen. Benieuwd naar wat 2020 te brengen heeft aan badkamertrends? Ontdek welke trends jou aanspreken!

Tegels opvallend en creatief

Kleurrijke tegels, patronen, handgemaakt of een exotische tint. Kortom de simpele vierkante witte tegel mag plaatsmaken voor wat meer creativiteit. Zo wordt verwacht dat de hexagonale tegels en kleine mozaïek steentjes hun opmars zullen maken. Wat zeker blijft en komend jaar alleen maar meer hot wordt is het visgraatmotief.
Wat betreft kleuren gaat zachtroze een plekje krijgen in de badkamers. Deze kleur combineert erg fijn met de kleur mat zwart of messing. Dit zijn de kleuren voor o.a. kranen die een enorme trend blijven.

Grote tegels

Naast al deze creativiteit in tegels zullen ook de grote tegels een trend worden. Juist voor degenen die liever een strakke badkamer willen zijn dit soort groot fortmaat tegels ideaal. Het gaat hier om keramische tegels van minimaal 120×60 cm. De filosofie: hoe groter de tegel, hoe minder voegen en dus minder schoonmaak werk! Daarnaast oogt de badkamer ook een stuk ruimer door deze tegels.

Marmer is terug

Een luxe uitstraling is wat men wil in 2020 en dat bereik je heel goed met marmer of marmer look tegels. Het wordt steeds meer verwerkt in tegels en wastafels. Wat betreft tegels zijn vooral de zwarte of grijs tint marmer zeer populair.

Zwart sanitair

Het is de trend en blijft dat ook in 2020. Doucheruimtes waarin zwarte kranen gecombineerd gaan met zwarte lijnen op de douchewanden. Om het af te maken zijn de zwarte douchevloeren een prachtige aanvulling. Deze combinaties worden veel toegepast in een industriële of juist een klassieke “Black & White’’ badkamer.

Robuust en stoer

Industriële stijl is niet alleen goed terug te vinden bij de woonmeubels, maar ook zeker binnen de badkamer. Neem bijvoorbeeld een betonnen wastafel, deze grijze wastafel straalt een unieke en stoere stijl uit. De combinatie met natuurlijk materiaal zoals een massief eiken meubel en rvs-look kranen, maakt het helemaal af! Een leuke optie om erboven te hangen is bijvoorbeeld een ronde spiegel met een zwarte rand hangend aan een grof stuk touw.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

In 2020 worden spiegels opvallender, groter en multifunctioneel! Diverse vormen duiken op en grote ronde spiegels moeten strakke lijnen een speelser effect geven.
Spiegels met veel Led licht rondom, zowel al direct en indirecte verlichting. De directe verlichting is functioneel bij het kijken in de spiegel en de indirecte verlichting geeft sfeer aan de ruimte.

Ten slotte de extra opties worden populair: spiegelverwarming, bluetooth aansluiting voor muziek, klok en dimfuncites.

Vrijstaand bad

Ooit waren ze heel normaal en was het de standaard: een vrijstaand bad. Vanaf de jaren ’20 moest iedereen namelijk een inbouwbad hebben. De trends in 2020 geven de elegante vrijstaande baden weer een nieuwe kans. Het geeft namelijk een zeer luxe en comfortabele uitstraling aan de badkamer. Wel is het belangrijk om hierbij te beseffen dat er wel voldoende ruimte voor nodig is om dit effect te bereiken. Een vrijstaand bad moet ook echt vrij staan!

Zie jij het al zitten om volgend jaar je badkamer een make over te geven? Kom gerust eens langs in de badkamer showroom in Den haag om veel van deze trends met eigen ogen te zien!