Een keuken in industriële stijl

Industriële keuken den haag

Ga je voor een keuken in industriële stijl? Dan maak je gebruik van ruwe en robuuste materialen. De keuken krijgt een sobere maar vooral strakke uitstraling. Hoe kom je er achter of de industriële stijl bij jou past? Laten we eens bekijken hoe een keuken in deze stijl eruit ziet.

Industriële woonstijl is de nieuwe trend

Een industrieel interieur en meubels kom je steeds vaker tegen, bijvoorbeeld bij keukens Den Haag of in het zuiden van het land. Heel Nederland doet mee: je kunt dan ook zeker spreken van een nieuwe woontrend dat zich de komende jaren zal voortzetten. Binnen het industrieel wonen zijn er verschillende invullingen, waarbij vooral de materiaalkeuze van belang is. Zo is er de volledig industriële keuken maar ook een mix van industrieel, klassiek of Scandinavisch. Verschillende woonstijlen laten zich namelijk prima met elkaar combineren.

Hoe dan ook, binnen deze woontrend is het vooral belangrijk dat de keuken geheel naar eigen smaak wordt ingericht. Dit kan met een aantal kleine industriële elementen of door te kiezen voor een complete keuken in deze stijl.

Deze materialen zijn geschikt voor de keuken in industriële stijl

Binnen een industriële stijl draait het vooral om ruimte en een robuuste uitstraling. Dit komt terug in de keukenopstelling (keukenkastjes en aanrecht of werkblad) maar ook in keukenapparatuur, kranen en decoratie.

Veel gebruikte materialen binnen het industrieel wonen zijn roestvrijstalen, natuursteen, beton en hout. Wie deze materialen met elkaar combineert is verzekerd van een keuken in industriële stijl.

Maakt de kleur verschil?

Je zou denken dat een industriële look alleen uit donkere-of metaalkleuren bestaat, maar niets is minder waar. Een industriële keuken bevat verschillende elementen en materialen, van beton tot hout en alles hiertussen. Door te kiezen voor een afwerking in een neutrale of opvallende kleur krijgt de keuken een eigentijdse uitstraling. Hierbij mag gerust gekozen worden voor kleuren die afwijken van de industriële stijl, juist om de materialen te benadrukken.

Het is bij een industriële keuken vooral belangrijk om te kiezen voor een ruimtelijke opstelling, stel je maar eens een fabriekshal voor. Kleuren kunnen de ruimte groter doen lijken, waardoor zelfs de kleine keuken geschikt is voor deze woonstijl. Het zijn vooral lichte kleuren die voor een ruimtelijk effect zorgen.

Van industriële keukenapparatuur tot kranen

Er is veel in de industriële stijl verkrijgbaar. Het begint allemaal met de keukenopstelling waaronder de keukenkastjes en het werkblad. Denk hierbij aan een granieten of natuurstenen werkblad in combinatie met houten keukenkastjes. Andere goede combinaties zijn metaal met hout, waarbij het voor de keuken vooral belangrijk is om te kiezen voor roestvrijstalen.

Een koelkast kan modern maar ook retro zijn, waarbij een robuust design de voorkeur heeft. Industriële kranen maken het geheel af: elke detail telt. Let bij de materiaalkeuze groeit op duurzaamheid en het onderhoud.

Ga voor een open ruimte

Een belangrijke tip: kies voor een keuken die je bij voorkeur zo ruimtelijk mogelijk laat. Een open ruimte met veel licht, dat komt het beste overheen met de industriële stijl. Donker en licht mogen best met elkaar gecombineerd worden, hiermee creëer je een ruimte die goed in balans is. Liever verschillende interieurstijlen met elkaar combineren? De industriële stijl gaat prima samen met klassiek, modern of retro.