Inventum

Inventum begon in 1908 kleinschalig als fabriek voor elektrische apparaten in Nederland. De constante kwaliteit en het belang van innovatie vormen het karakter van het merk. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de markt van apparatuur in Nederland en zelfs één van de oudste merken in Nederland die zelfstandig is, ‘oer Hollands’.

Ook in andere uithoeken van de wereld is Inventum terug te vinden. Inventum biedt gemak, plezier en comfort aan. Het assortiment bestaat uit zowel vrijstaand als inbouw witgoed. Inventum staat voor meer dan alleen keukenapparatuur. Naast de apparatuur biedt het merk ook andere producten aan zoals waterkokers of keukenmengkranen.

Design en innovatie
Het assortiment van Inventum gaat altijd mee in z’n tijd en schenkt ook aandacht aan het design. Het merk biedt in de basis aan wat de gemiddelde behoefte in Nederland vraagt en dat gepaard met een goede prijs-kwaliteit verhouding. De oven blijft één van de belangrijkste onderdelen van de keuken. Inventum speelt hier op in door drie verschillende ovens aan te bieden die elk op basis van de mogelijkheden geschikter zijn voor een ieder.

Drie soorten ovens

Als u een oven moet aanschaffen blijft het toch lastig voor welk type oven je uiteindelijk kiest. In het assortiment van Inventum zal u drie soorten ovens tegenkomen: de conventionele oven, de heteluchtoven en de multifunctionele oven.

 

Iedere oven heeft een andere manier van werking. De conventionele oven, ook wel de elektrische oven genoemd, werkt met onder- en bovenwarmte. De stralingswarmte van onder en boven zorgt voor een stabiele warmteverdeling en is geschikt voor bijvoorbeeld gebak of cake.  Het midden van de oven is de meest gelijkmatige plek en ideaal om te bakken. Bij het plaatsen van een gerecht bovenin de oven kan het zo zijn dat de bovenlaag meer aangebakken is dan de onderzijde.

 

De heteluchtoven is een oven met een ventilator. Deze zorgt voor de circulatie van de hete lucht, waardoor er een snellere overdracht van warmte plaatsvindt.
Let wel op: het bakken gaat sneller, maar de temperatuur is gemiddeld lager wat ook leidt tot minder energieverbruik. De oven bevat een grill- en hete lucht functie. De grillfunctie wordt gebruikt voor onder andere het gratineren van vis, vlees of groente.

 

De ontwikkeling van de multifunctionele ovens zet zich door: ovens met meerdere functies. Dit is dé oven voor bakliefhebbers. In een multifunctionele oven kunt u vrijwel elk gerecht klaarmaken. Er is zowel boven- en onderwarmte als een hetelucht- of stoomfunctie. Er zijn meerdere mogelijkheden tot het bereiden van eten.

Garantie

Alle producten van Inventum worden standaard aangeboden met 2 jaar fabrieksgarantie. Op witgoed-producten biedt Inventum 3 jaar aanvullende garantie. Dit is eenvoudig te regelen door de aankoop binnen 45 dagen te registreren bij de service van Inventum. In het 3e tot en met het 5e jaar worden er bij een defect product of onderdelen alleen de omruilkosten betaald.