Mat zwart en mat wit: een moderne nieuwe keuken

mat zwart of mat wit keuken

Helemaal de trend op het gebied van wonen: mat zwart en mat wit. Dit is iets dat je ook steeds meer in moderne keukens tegenkomt. Juist door de matte uitstraling ziet de keuken er strak maar ook hygiënisch uit. Vingervlekken of vetvlekken zijn dankzij de moderne techniek minder goed zichtbaar, waardoor meerdere malen per dag poetsen tot de verleden tijd behoort.

Een zwart-wit inrichting voor de keuken

Is zwart of wit niet te eentonig of saai voor een keuken? Nee, zwart en wit laat zich namelijk prima combineren met verschillende materialen en kleuren. Waar we in het verleden voor glanzend zwart of wit gingen, is mat zwart of mat wit zeer trendy. Het ziet ernaar uit dat deze keukeninrichting de komende jaren alleen maar in populariteit zal toenemen.

Er is wel een duidelijk verschil tussen het gebruik van zwart of wit. Zwart ziet er strak en modern uit en heeft een luxe uitstraling. Aan de andere kant kan zwart een ruimte optisch kleiner doen lijken. Hierdoor is de mat zwarte keuken minder geschikt voor kleine ruimtes

Wit staat voor ruimtelijk, hygiëne en een neutrale tot zakelijke uitstraling. Het voordeel van wit is dat het een keuken veel groter laat lijken dan deze daadwerkelijk is. Aan de andere kant is het wel belangrijk om rekening te houden met het onderhoud: op een witte ondergrond zie je sneller vlekken.

Mat versus glanzend: wat is beter?

Een hoogglans keuken past binnen elke woonstijl. Het ziet er niet alleen verfrissend maar ook ruimtelijk uit: het glanzend oppervlak weerkaatst het licht. Dit is bij een mat zwart of een mat wit interieur minder het geval. Toch is de matte keuken flink in opmars, vooral door de nieuwe voordelen die dit materiaal biedt.

De moderne matsstructuur heeft een glad oppervlak en is goed krasbestendig. Er is een verhoogde UV weerstand aanwezig, waardoor het materiaal lang mooi blijft. Bovendien is er sprake van anti vingerafdrukeigenschappen, iets dat de laatste jaren sterk verbeterd is.

Zet je de glanzende tegenover de matte keuken, dan heeft deze laatste toch echt de voorkeur.

Wit of zwart combineren met andere kleuren en materialen

Een mat witte keuken straalt rust en ruimte uit. Dit past binnen elk interieur, van klassiek tot landelijk of modern. Een zwarte keuken staat voor stijlvol en luxeus. Wel moet je dit aandurven: zwart is altijd aanwezig. Toch hoeft een mat zwarte keuken niet altijd zwart te zijn: RVS, hout en natuursteen laat zich hier goed mee combineren. Bovendien voorkom je met zwart een schreeuwerige uitstraling: zwart is tijdloos.

Ook wit is tijdloos en geeft vooral een gevoel van rust en ruimte. Wit mat is goed te combineren met pasteltinten, felle kleuren, zwart, RVS of een warme houtkleur. Bij keukens Den Haag vind je hier verschillende voorbeelden van, maar je kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp maken. Leg maar eens een aantal kleuren of materialen naast een wit oppervlak: zie je dat werkelijk alles hierbij past? Matzwart of matwit is een persoonlijke keuze die vooral goed aansluit op jouw interieurstijl. Op deze manier heb je jarenlang plezier van je nieuwe keuken.