Solid Surface wat is dat nu?

Solid Surface

Het woord zelf zegt het eigenlijk al Solid Surface is een solide oppervlakte en bestaat dus uit een materiaal dat voor deze eigenschap zorgt. In dit artikel worden deze bijzondere eigenschappen belicht en de voordelen die hierbij horen uitgelegd. Hiermee wordt dan ook de verklaring gegeven waarom Solid Surface op dit moment zo populair is voor in de badkamer.

Duurzaam oppervlaktemateriaal

Eigenlijk is dit nog een iets betere vertaling voor Solid Surface. Maar hoe wordt dit gemaakt?
De basis van dit materiaal bestaat hoofdzakelijk uit aluminumhydroxide, wat een natuurmineraal is dat vrijkomt bij de winning van bauxiet. Het harsen en de vermenging met acryl zorgt voor een homogeen materiaal dat poriën vrij is. Deze homogene massa wordt gegoten en gelijmd en daarmee is het mogelijk om het in elk type mal te gieten en die vervolgens ook aan elkaar te verlijmen. Omdat alles dan van hetzelfde materiaal is, zal het net lijken of alles vanuit één mal gegoten is.

Voordelen van Solid Surface

Het allereerste grote voordeel wat direct is afgeleid van het type materiaal is dat het zeer hygiënisch is en makkelijk in onderhoud. Solid Surface is vocht en vlekbestendig en weert bacteriën! Omdat het geen poriën heeft, kunnen er geen micro-organisme als bacteriën zich ophopen of andere vormen van vuil. Alleen met een doekje schoonmaken is dus al meer dan voldoende. Er zijn dus geen chemische of bijtende schoonmaakmiddelen nodig, wat weer zeer milieuvriendelijk is. Dit is dan ook een van de redenen waarom bijvoorbeeld bij ziekenhuizen en tandartsen wordt toegepast.

Het is zeer sterk en duurzaam waardoor het langer meegaat en dus op langer termijn altijd de voordeligste keuze is. Het is krasbestendig en het is ook bijna onmogelijk om er putjes in te maken. Mocht dit bij uitzondering toch gebeuren dan is het voordeel dat het 100% te regenereren is. Dus het kan volledig hersteld worden zonder er ook maar iets van te zien!

Het kan in allerlei kleuren gemaakt worden en vooral het mat witte is erg populair, omdat het een bepaalde luxe en warmte uitstraalt.

       

Warm, tijdloos en robuust als steen!

Zo zou Solid Surface omschreven kunnen worden. Producten gemaakt van dit materiaal zullen deze uitstraling hebben en een bepaalde sfeer aan de badkamer kunnen geven. Het wordt onder andere gebruikt voor ligbaden (meestal vrijstaande baden), waskommen, wastafels, wandclosets, fonteinen en legplanken. Maar ook de badkamerzitjes en sokkels worden wel van Solid Surface gemaakt.
Badkamermeubels met in een matte kleur en een Solid Surface wastafel vormen een prachtige combinatie. Dit wordt dan ook steeds vaker uitgezocht, zeker omdat de wastafels van dit materiaal in geweldig mooie strakke lijnen gemaakt kunnen worden.

Let goed op!

Er zijn diverse aanbieders en merken op de markt die sanitair maken van Solid Surface. Echter bestaat er wel een degelijk verschil tussen producten van massief Solid Surface, zoals hierboven omschreven, en die alleen een “topping” hebben van dit materiaal. Dan is de binnenkant van een ander materiaal en is voor de look er een laagje solid surface overheen gedaan. Deze goedkopere fabricaten zullen het verkopen als Solid Surface. Laat u dus goed informeren door uw badkamerspecialist in de omgeving. Voor badkamers in Den Haag en omgeving kan Destudio Keukens & Bad u van het juiste professionele advies voorzien.