Brigitte Frickemeier keukens

Begonnen in 1922 met het idee om keukenmeubelen te vervaardigen met de beleving van een onafhankelijk, middelgroot familiebedrijf. Deze beleving kenmerkt zich door passie voor de techniek en de klanttevredenheid als motivatie voor het werk.

Bij Brigitte wordt u overtuigd door de ervaring van de kwaliteit en de mogelijkheden!

Het begon allemaal bij de timmerman Hermann Frickemeier in 1922 en dit werd later weer overgenomen door de zoon van Hermann. In 1964 werd de productiefaciliteit wat echt vanuit het timmermansperspectief gestart is omgedoopt tot een merkkeukenfabrikant, namelijk Brigitte Küchen.

Het bedrijf telt nu circa 285 medewerkers en 46.000 vierkante meter productie in Duitsland. Het gehele bedrijfsterrein telt zo’n 93.000 vierkante meter oppervlakte.

De kwaliteit van de keuken zit vaak in de details en keuze voor materialen. Voor het hout wordt duurzaam materiaal gebruikt met het PEFC keurmerk evenals het RAL-keurmerk “Goldenes M”.

Brigitte kan in verschillende prijssegmenten keukens produceren. Er is een ruime verscheidenheid in fronten en afwerkingen.  Mogelijkheden lopen uiteen van folie, naar lak naar houtfineer. Tevens kunnen ook de werkbladen voor de keuken worden gemaakt.

Brigitte heeft het zelf ingedeeld in 3 hoofdcategorieën om de juiste stijl bij uw smaak te vinden: Pure Emotie, Fascinatie en Globale Geest. Waar past u tussen?

Binnen die programma’s zijn er verschillende mogelijkheden in de hoogte van de onderkasten. Er zijn drie opties:

  • Base: het basisprogramma met onderkasten van 71,5 cm hoog. Deze maken een standaard werkhoogte voor het blad van 84 tot 90,5 cm.
  • Ergo: dit programma is opgebouwd met kasthoogtes van 78 cm en zorgen ervoor dat de hoogte van het werkblad tussen 90,5 cm tot 97 cm uitkomt. Dit is voor de meeste mensen een betere ergonomische hoogte.
  • Pure: is eigenlijk hetzelfde programma als de Ergo, maar dit is de variant die greeploos is. Hierbij kunnen dus verticale en horizontale greeplijsten gepland worden.

 

 

 

In de keukenshowroom Den Haag van Destudio kunt u diverse opstellingen van Brigitte bekijken. Tevens kan u voorzien worden van goed advies omtrent de samenstelling van de keuken.