Damixa

“When design makes sense” is de slogan die Damixa gebruikt om zijn producten op de kaart te zetten. Al sinds 1932 staat Damixa erom bekend om hun Deense roots eervol te vervullen. Na succesvolle jaren als Smith & Co, kwam Damixa met de allereerste eenhendelbediende kraan in 1966, welke tot op heden nog steeds gebruikt worden. Na deze mijlpijl hebben de designers zeker niet stil gezeten. Door verdere ontwikkelingen van hun kranen zorgde het merk ervoor dat er vanaf 1984 ook de welbekende blauw/rode temperatuur indicator introduceerde.

In de loop der jaren heeft het merk meerdere Red Dot Design awards gewonnen. Deze awards zijn één van de meest prestigieuze verkiezingen op het gebied van design. Deze awards worden uitgereikt per productcategorie en zijn wereldwijd een van de hoogst haalbare erkenningen in beeld en kwaliteit.

Damixa staat er om bekend om zijn eenvoudige lijnen en tijdloze kranen. Om dit te kunnen bewerkstelligen werken ze samen met verschillende kwalitatieve en innoverende ontwerpers. Zo worden er dus meerdere ontwerpers gevonden om verschillende modellen kranen in hun assortiment aan te kunnen bieden.

Damixa heeft meerdere producten in zijn assortiment voor de badkamer. Wastafelmengkranen, regendouches, thermostaatkranen, complete douchesets en hoofd/handdouches. Het uiteindelijke resultaat van de kranen, douchesets en douchesystemen die Damixa produceert hebben hun karakteristieke vormen. Of je nu de verschillende functies bestudeert, de kranen bedient of simpelweg ernaar kijkt: Een Damixa product is een klasse appart en heel herkenbaar.

Silhouet

De Silhouet serie van Damixia is een goed voorbeeld wat er onder andere mogelijk is op het gebied van design in de badkamer. Deze serie bestaat sinds 2018 en is een unieke versie voor zowel wastafelkranen als douchesystemen. De wastafelkranen zijn er in 3 verschillende hoogtes zodat u de kraan op de gewenste hoogte kunt bedienen. Met de hoogste stand zou het dus ook prima passen in combinatie met een waskom op een werkblad. Het mat zwarte en de vormen geeft een strak slank design, waarbij het douchesysteem lijkt te zweven.

Tegenwoordig in meerdere kleuren verkrijgbaar zoals messing glanzend of mat, koper glanzend of mat, wit en geborsteld staal.

 

Tradition

De Tradition serie van Damixia zorgt voor een heel uniek design. De wastafelkraan,douchemengkraan met hoofddouche en handdoucheset en accessoires van Tradition zijn naast een chrome variant ook in gepolijste messing pvd variant beschikbaar. Tientallen jaren hadden kranen het uiterlijk van deze serie, welke tot de dag van vandaag nog steeds een mooi design heeft. Damixa heeft met de gepolijste messing pvd variant een extra eye-catcher in huis gehaald. Je kunt hierdoor kiezen tussen klassiek en modern-klassiek.

Damixa Pine

Pine

In deze collectie genaamd Pine komen we een wat meer robuuste kraan tegen. De kranen zijn meer hoekig van vorm, waarbij de hoofddouche en de handdouche een subtiele afgeronde hoek hebben, waardoor het wat vriendelijker oogt.

Op deze manier valt het model kraan op in de massa van tegenwoordig. Omdat hij niet rond is, maar ook niet hard vierkant. Het heeft een eigen karakter!

De serie is op dit moment verkrijgbaar in chroom en mat zwart. Deze wordt binnenkort ook leverbaar in de kleur staal. Zowel de mat zwarte als de staal zijn gekleurd door een harde PVD coating. Zeer duurzaam en met garantie.

Benieuwd naar deze kranen? Kom het gerust eens bekijken in de showroom Den Haag of neem contact op voor een afspraak.