Fima Carlo Frattini

Een gedreven familiebedrijf dat zich heeft gevestigd in het noorden van Italië, iets boven Milaan. Voor Fima Carlo Frattini is het familiebedrijf een belangrijke waarde die in het bedrijf blijft leven. Zo wordt de leiding van vader op kind doorgegeven en blijft de cultuur in stand, namelijk innovatie en toegankelijk blijven door optimale kwaliteit en service te garanderen. Daarnaast is het bedrijf vanaf het begin( de jaren 60) al bezig met het zoeken naar milieuvriendelijke productie processen.

Dit uit zich onder andere in het terugbrengen van het gebruik in aantallen grondstof, materialen en energie. Sinds 2011 heeft Fima Frattini bovenop de fabriekshallen zonnepanelen liggen aangesloten op een systeem dat het gehele bedrijf van energie voorziet. Hiermee is het bedrijf volledig zelfvoorzienend  in energie.

Vanaf 2016 is het bedrijf gestart met een innovatieve installatie die het verchromingsproces van kranen in chroom3 produceert. Dit is om milieu verontreiniging van de schadelijke chroom6 tegen te gaan en mogelijke gezondheidsrisico’s voor de consument weg te nemen. Tijdens de productie hoeft ook geen enkele medewerker met mondkapjes op te lopen, want er komen geen schadelijke stoffen meer vrij. Op deze manier blijft het bedrijf zich ontwikkelen en verbeteren!

Spillo
Zeta

Kwaliteit - made in Italy

Het merk zit al 3 generaties lang gevestigd in de industriële omgeving maar behoudt de ambachtelijke benadering van produceren.
De kwaliteitscontrole start bij de grondstof, het messing, wat de fabriek aangeleverd krijgt. Alleen het beste materiaal wordt gebruikt en de rest wordt afgekeurd. Vanaf dat moment begint het proces om van grondstof een kraan te produceren. Dit gebeurd allemaal volledig in dezelfde fabriekshal met de nieuwste apparatuur en kundig personeel. Dit betekent onder andere het gietwerk, polijsten, oppervlakte bewerking en de assemblage van de onderdelen om tot een compleet werkende kraan te komen. Elke stap wordt gecontroleerd door een expert en getest met daarvoor bedoelde machines. Zo is Carlo Frattini een 100% Italiaans fabricaat, waarbij het bedrijf volledige controle heeft over de productie van de kranen. Dit uit zich dan ook in het geven van 7 jaar fabrieksgarantie!

Design

Zoals van Italianen verwacht mag worden, maakt Carlo Frattini diverse elegante designs waarbij goed te zien is dat er over de modellen is nagedacht. Het merk biedt een uitgebreid assortiment aan kranenseries met elk een eigen unieke desgin. Hierbij wordt gezocht naar de perfecte balans van design, techniek en kwaliteit. Zo is er bijvoorbeeld heel veel mogelijk op het gebied van inbouwkranen en is alles omkeerbaar, uitwisselbaar en toepasbaar voor verschillende situaties in huis. Doordat hier goed over nagedacht wordt kan iedereen zijn badkamer invullen met de type kranen die gewenst zijn.

Daarnaast biedt Carlo Frattini ook een groot aantal mogelijkheden om de kraan in een andere kleur dan chroom te maken. Onder andere geborsteld nikkel(RVS look) wordt handmatige gemaakt, zodat een de kraan echt een geborsteld effect krijgt met een hoogwaardige kwaliteit. Het betreft dus geen laag die na verloop van tijd minder wordt, maar een bewerking aan de kraan zelf.

 

Verder zijn er nog diverse kleuren te krijgen met onder andere: mat-zwart, black chroom, black chroom geborsteld, mat-wit, goud en brons.

 

De diverse modellen en kleuren zijn te bekijken bij Destudio Keukens en bad in Den Haag, neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.