Fiora | touch your bathroom

Het merk is opgericht in de jaren 80 door 3 partners met een zelfde ondernemingszin en ideeën. Alle drie waren ze al ervaren vakmannen op het gebied van houtbewerken en meubels maken vanuit hun leefomgeving La Rioja in Spanje. Deze regio staat bekend om een rijke traditie in vakmanschap. Deze ervaring hebben ze aangewend voor het ontwikkelen van nieuwe, innoverende badkamermeubels en met succes! De oprichters waren al goed bekend met materialen als polyurethaan om zo tot nieuwe vormen en uitstralingen te komen voor waterbestendige badkamermeubels.

Vervolgens is het bedrijf gegroeid door de populaire texturen die als afwerkingen voor o.a. de meubels te kiezen zijn. Hiermee is Fiora uniek en zijn de producten uit de collectie in elk geval niet te scharen onder de categorie “13 in een dozijn”. Een aantal van deze vernieuwende en unieke productseries worden hieronder toegelicht. Dit gaat onder andere om de meubelserie Making met diverse structuren en de douchebakken: Avant, Privilege, Silex en de nieuwste Trace. Hierbij dienen ook de wandpanelen Skin vermeld te worden die zeer stijlvol de badkamer kunnen afwerken!

Fiora Making
Fiora privilege
Fiora Skin
Fiora making oak

Fiora Making

Meubels met uitstraling door de unieke combinatie met diverse structuren als meubelfront. De serie Making heeft niet voor niets deze naam gekregen. Er zijn talloze mogelijkheden om meubelcombinaties te maken, waardoor het naar ieders smaak en stijl te vormen is.

Diverse maten en kleuren kunnen gecombineerd worden in verschillende structuren.  Zo zijn er 18 verschillende kleuren verdeeld in effen kleuren en natuur kleuren en 4 verschillende structuren om de fronten van de meubels af te werken. Er is keuze uit:

  • Pizarra ofwel leisteeneffect;
  • Stucco ofwel stuc effect;
  • Liso ofwel glad/effen structuur;
  • Oak ofwel eikenstructuur.

De making serie geeft mogelijkheden om zelfs een meubel in twee verschillende kleuren te laten maken. Combineer naar eigen inzicht de kleuren die het beste bij de badkamer passen. Het wastafelblad is op maat te maken en er kan dus ook aangegeven worden waar de wastafel moet komen in het blad en of dit er één of twee moeten worden. Zo kan er dus zelf bepaald worden of er juist meer wastafelruimte of meer aflegruimte op het meubel moet komen. Daarnaast kan het wastafelblad ook los gehangen worden van de laden, waardoor er een speelse opstelling gevormd kan worden. Dan is er bijvoorbeeld ruimte om handdoeken o.i.d. op te leggen. Zie hieronder ook een kleine impressie van de mogelijkheden. Tegenwoordig is het programma een stuk breder dan in het filmpje getoond wordt, maar het geeft in elk geval een idee van de serie Making!

 

https://youtu.be/-pJb6xT5YAc

 

 

De meubels worden van hoogwaardige materialen gemaakt en kwaliteit staat dus voorop. De wastafel is van kunststof en dus gemakkelijk schoon te houden. Tevens heeft Fiora een uitgebreide lijst beschikbaar welke schoonmaakmiddelen wel en niet te gebruiken zijn.

 

 

Bent u nieuwsgierig naar deze badkamermeubels van Fiora? In de showroom zijn er diverse opstellingen uit de serie Making te bewonderen in de diverse structuren!

Fiora douchebakken

Er worden diverse modellen gemaakt in verschillende afmetingen, kleuren en texturen. Deze douchebakken ofwel douchevloeren worden gemaakt van een composiet dat bestaat uit kwarts en hars. Door het composiet materiaal zijn de douchebakken zelfdragend en zaagbaar, zodat de maat voor iedere situatie is aan te passen! Fiora staat voor hoge kwaliteit en zo worden alle modellen afgewerkt met een anti-bacteriële laag en een nano coating om kalk en vuil af te stoten. Dit houdt het onderhoud zeer gemakkelijk. De populaire modellen zijn:

Fiora Trace

De nieuwste douchebak van Fiora is de Trace in diverse kleuren en maten. Vernieuwend aan dit model is de verdekte goot in de rand van de douchebak. Daarbij zijn er twee nieuwe structuren beschikbaar voor dit model, namelijk Venezia wat doet denken aan cement veeg structuur en de Saco wat het idee van juten geeft. Is in diverse afmetingen van 70 cm t/m 100 cm breed en 100 cm t/m 200 cm lang te krijgen. De Trace is een extra vlak model, zodat er een bijna drempelloze douche gemaakt kan worden.

Fiora Avant

De Avant is een prachtig luxe model douchebak die een geweldige uitstraling aan de badkamer geeft. Dit rechthoekige model wordt gemaakt van 70 t/m 90 cm breed en 120 t/m 180 cm lang. In de bak zit al heel mooi het afschot verwerkt naar een geïntegreerde siergoot langs de lange zijde aan de muur. Deze strakke douchegoot is zowel in RVS als in dezelfde kleur als de douchebak te krijgen. Dit model heeft een hoogte van maar 4 cm.

Fiora Privilege

De privilege is ook een mooie vlakke douchebak en heeft als verschil met de avant dat deze een langere douchegoot in het midden van de douchebak verwerkt. Ook deze kan in RVS of in dezelfde kleur als de douchebak. Deze douchebak is zowel extra vlak als met een opstaand randje te maken. De mogelijke afmetingen zijn van 70 t/m 110 cm breed en 100 t/m 200 cm lang.

 

In de showroom is zowel de Avant als de Trace te bewonderen! Voor meer uitleg en advies kunt u ook altijd contact opnemen met ons voor een afspraak.

Fiora Trace