Geberit

Geberit, een authentiek bedrijf sinds 1874, heeft zijn oorsprong liggen in Zwitserland. Als onderdeel van een multinationale groep is Geberit gespecialiseerd in de productie van sanitaire onderdelen en bijbehorende systemen. Caspar Melchior Geberit begon in 1874 een loodgietersbedrijf in Rapperswil-Jona, Zwitserland. Na een periode veelal onderdelen te verzamelen zette hij zijn zinnen op toiletpotten en spoelmechanismen. Vanuit hier bedacht hij de revolutionaire toilettank de Phoenix, gemaakt van loden fittingen en lood gecoat hout.

 

Vanaf 1909 namen twee zonen van Caspar het bedrijf over. Al snel werd de basis gelegd voor een uitbreiding naar buurlanden en werd het bedrijf groter en groter. Nieuwe producten als afsluiters, kranen en buizen werden toegevoegd aan het assortiment en meer. Het bedrijf legde de focus op kunststof onderdelen in de sanitaire industrie. Als pionier in deze kunststof onderdelen introduceerde het in 1952 de eerste volledig plastic toilettank van polyethyleen.

Geberit is sinds de jaren 70 gevestigd in Nederland, en heeft zijn wereldwijde reputatie waargemaakt.

 

Bent u benieuwd welke producten er tegenwoordig gemaakt worden door Geberit? Hier onder zullen we een greep uit de collectie verder toelichten.

Inbouwreservoirs

Een opbouwreservoir, waarbij het reservoir aan de buitenkant van uw muur is bevestigd, is u waarschijnlijk niet ontgaan. Maar sinds geruime tijd is er echter ook heel veel mogelijk aan de binnenkant van uw muur in de badkamer/toilet. Met Geberit inbouwreservoirs weet u zeker dat u een reservoir in huis haalt wat zijn werk goed doet.  De verschillende reservoirs zijn veelal in 3 verschillende hoogtes op maat voor u te regelen.  Enkele hebben ook de mogelijkheid om vieze geurtjes af te zuigen, zodat u geen last hebt van ongewenste geuren in uw badkamer. Wie wil dat nou niet? Tenslotte zijn er ook aanvullende modules om bijvoorbeeld stickjes in het reservoir te doen, die ervoor zorgen dat er schoon en fris ruikend water wordt doorgespoeld.

 

Bedieningsplaten

Bij Geberit is er de mogelijkheden om te kiezen tussen een breed scala aan bedieningsplaten/drukplaten voor op het inbouwreservoir. Een unieke look, een warme uitstraling, een luxe design, een opvallende twist. Door deze verschillende opties, waarbij er ook kan worden gekozen welke functies de bedieningsplaten hebben, kan er een stijl worden gecreëerd die helemaal past bij de rest van jouw badkamer. Er is meer mogelijk dan u waarschijnlijk nu denkt. Bediening op afstand, klein en vlak, rond, vierkant, Touch free, verlichting onder het paneel en nog veel meer. Met de bedieningsplaten van Geberit weet u zeker dat u voor pure kwaliteit in uw badkamer kiest.

Rimfree wandcloset

Een toiletpot ofwel WC is hetgeen waar je dagelijks gebruikt van maakt. Het is dan ook belangrijk om een juiste WC te kiezen met al het gemak wat het te bieden heeft. Met de Rimfree Wc’s van Geberit haalt u een WC in huis wat naast comfort en gemak ook een goede hygiëne met zich meebrengt. Met behulp van het design hebben deze Wc’s geen spoelrand, de rand wat normaal gesproken moeilijk schoon te maken is en waar ophopend vuil zich bevindt. Hierdoor is uw WC makkelijker schoon te maken en bent u van alle gemakken voorzien.

 

 

 

Naast de genoemde toiletpotten, inbouwreservoirs en bedieningsplaten biedt Geberit ook een breed aanbod aan andere onderdelen voor uw badkamer. Dit zijn onder andere badkamermeubelen, ligbaden en wastafels.

 

Bij ons in de showroom kunt u diverse series bewonderen. U treft hier de wandclosets en badkamermeubelen uit de series Geberit Smyle, Geberit Icon, Geberit Xeno2, Geberit acanto en de nieuwste serie Geberit One.