Sunshower

Wat in 2001 begon als een idee van twee studievrienden genaamd Oscar Meijer en Merijn Wegdam werd in 2003 werkelijkheid: de oprichting van Sunshower B.V. en de ontwikkeling van de Sunshower. 

Middels de Sunshower willen zij mensen wereldwijd vitaler, energieker én gelukkiger maken. De slogan van de website is daarom dan ook “Healthy light, happy people”. 

In 2006 is de Sunshower in steeds meer badkamerzaken te vinden waaronder ook bij De Studio Keukens & bad in Den Haag.

Toch vindt er in 2007 een kleine tegenslag plaats waarbij werd beweerd dat veel zonlicht schadelijk is voor de gezondheid. Na het uitvoeren van een onderzoek door het duo – met studievrienden als proefpersoon – blijkt dat een lage dosis UV-B licht juist het vitamine D gehalte ten goede komt. Het vitamine D gehalte verdubbelt zelfs in de wintermaanden zonder dat er huidschade optreedt. Later werd infrarood toegevoegd wat helpt bij het verbeteren van de bloedsomloop en zorgt voor het voor het verminderen van spierpijn.

 

Douchen met de Sunshower wordt in combinatie met de positieve effecten van veilig zonlicht gezien als een well-being beleving. De Sunshower is momenteel de grootste in Nederland en de Benelux maar het plan is er om de rest van de wereld ook te veroveren.

Wellness in de badkamer

Er zijn een aantal manieren om de Sunshower te plaatsen in uw badkamer. Het kan in uw doucheruimte worden geplaatst middels inbouw maar kan uiteraard ook op de vlakke wand worden geplaatst of zelfs in een hoek. 

Onze adviseurs helpen u graag met het maken van een passende keuze in uw badkamer.

 

Er zijn diverse modellen van de Sunshower verkrijgbaar via De Studio Keukens & badkamers in Den Haag waardoor er veel aansluiting is op verschillende wensen en behoeften. In de round collectie zijn de modellen PLUS en ONE beschikbaar en variëren in de maten S tot en met L.

 

In de square collectie zijn de modellen Deluxe, Pure XL, Combi, Solo en Pure beschikbaar. Beide collecties variëren in grootte van de Sunshower, complete lichaamslengte of deels, en de mogelijkheid om laag gedoseerd UV-licht te combineren met verwarmend infrarood.

Collectie Round

Deze serie is betreft de nieuwste modellen en zijn sinds kort verkrijgbaar(september 2022). De glasplaten zijn op de hoeken mooi afgerond en krijgen daarmee een zachter en vriendelijker design. Verder is het systeem erachter zo aangepast dat het mogelijk is om dit model half in te bouwen. Hiermee ontstaat er een zwevend design van de glasplaat!

Doordat de plaat iets van de muur afkomt en dus “zweeft” kan de sunshower ook goed ventileren. Dikke voorzetwanden met ventilatiekanalen maken, is bij dit model verleden tijd.

 

Daarnaast zijn de round modellen ook nog steeds als opbouw variant toe te passen in de hoek of vlakke wand.

Het model ONE heeft de infrarood functie en model PLUS heeft hierbij ook nog de UV-verlichting.

Alle modellen zijn te verkrijgen in 4 kleuren: organic grey, sand white, black en white.